Katı Vücut Yağları İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

14-12-2022 16:45
Katı Vücut Yağları İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Cildimizin en önemli bakımı şüphesiz ki nemlendirme aşamasıdır. Düzenli ve doğru bir şekilde nemlendirilmiş cilt daha uzun süre genç kalmasının yanı sıra daha pürüzsüz ve daha parlak görünmektedir. Ancak içeriğinden emin olunmayan nemlendiriciler cildinize sağlık getirmeyeceklerdir. Bunun yanında cilt tipinize uygun olan bir nemlendirici seçmeniz de cildiniz için en uygun bakımı yapabilirsiniz

Vücut Yağı Nedir?

Vücut yağları adından da anlaşılacağı üzerine cildin beslenmesini sağlayan ve doğal ham maddelerden elde edilen ürünlerdir. Soğuk olarak preslenen fındık ya da diğer bitki ekstraktlarından elde edilen katı vücut yağı ayrıca cildin beslenmesini ve nemlenmesini sağlayan ilave doğal yağlar içermektedir.

İçeriğinde su bulunmamasından dolayı diğer vücut nemlendirme ürünlerine göre çok daha yoğun olan katı vücut yağı özellikle oda sıcaklığında katı halde bulunmaktadır.

Doğal vücut yağları paraben ya da propilen glikol gibi sentetik kimyasallar içermemektedir. Bunların yerine farklı özeler kullanılmaktadır. Kullanılan bu özeler de cildin nem özelliğinin kaybetmesi ve cildin kurumasını önlemektedir. Cilt üzerinde bariyer oluşmasını sağlayan mineral ve yağlar cildin yatıştırılmasında da son derece etkilidir.

Doğal Katı Vücut Yağı Faydaları Nelerdir?

Doğal katı vücut yağı içerisinde bulunan içerikler cildinizi sağlıkla nemlendirilmesini sağlamaktadır. Katı vücut yağı içerisinde yer alan yağların önemli bir kısmı kokusuz olmakla birlikte, bir kısmı özellikle aromaterapide kullanılan hoş kokuları da bulunmaktadır. Hoş kokulu katı vücut yağı tercih etmeniz durumunda hem cildinizi nemlendirebilir hem de aromaterapi etkisinden yararlana bilirsiniz. Örneğin gece cilt bakımı için kullanacağınız Juniper lavanta ve papatyalı katı vücut yağının kokusuyla sakinleşebilir ve uykuya daha rahat alabilirsiniz.

Özellikle çok kuru olan ciltlerin derinlemesine nemlendirilmesinde ve cildin dış etmenlerden korunmasında etkili olan katı vücut yağı, kuru ciltlerin dahi parlamasını Cilt üzerinde oluşturduğu bariyer ile sadece dış etkilerin cildi etkilemesini önlemek kalmaz aynı zamanda ciltteki nemin de sabit kalmasını sağlamaktadır.

Cildin daha pürüzsüz görünmesinde de etkili olan katı vücut yağları ile daha parlak ve genç görünen bir cilde sahip olurken aynı zamanda yaşlanmanın belirtilerini de geciktirmektedir. Düzenli olarak kullanılması durumunda ise cilt elastikiyetini arttırır ve tahrişlerin giderilmesini yardımcı olur.

Katı vücut yağı tüm bu faydalarından yararlanabilmek için ise katı yağın yüksek kalitede olması gerekmektedir. Juniper katı vücut yağları gibi doğal ve yüksek kalitede içeriklerin kullanıldığı ürünlerin kullanılması hem cildiniz için istediğiniz tüm güzellikleri size sağlar hem de sizleri zararlı olabilecek kimyasallardan uzak tutar.

Katı Vücut Yağı İçerisinde Neler Yer Alır?

Katı vücut yağları cildi besleyen ve nemlendiren doğal yağlardan elde edilmektedir. Cilt tipine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Örneğin çok kuru ya da atopik olan ciltler için kullanılan doğal yağların özellikleri ile hassas ciltler için kullanılan yağların özellikleri farklılık göstermektedir. Bunun yanında uçucu yağların kullanılmasını sağlayan taşı yağlar genellikle ortak olarak kullanılmaktadır. Bunların içerisinde shea, badem yağı ve jojoba yağı gibi besleyiciliği ile bilinen yağlar bulunmaktadır.

Diğer bir yandan hassas ciltler için uygun olan katı vücut yağı söz konusu olduğunda her etkiye tepki verdikleri için kokusuz ve renksiz yağlar tercih edilmektedir. Tüm cilt tipleri için geliştirilmiş olan katı vücut yağları ise yağ yapısı daha hafif olan yağlardan elde edilmektedir. Katı yağların içeriğinde bulunan tapyoka nişastası yağlı bir bitiş bırakmasını engellemektedir.

Juniper markasında ise hem en doğal hem de en kaliteli taşıyıcı ve uçucu yağlar kullanılmaktadır. Bunun yanında bu yağlar tam olarak cildin ihtiyacını karşılayacak şekilde formalize edilmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.