Doğal Vücut Peelingi

14-12-2022 16:43
Doğal Vücut Peelingi

Her zaman parıldayan bir cildin sırlarından birisi olan peeling özellikle doğal olduğunda mükemmel sonuçlar elde edilebilmektedir. Çevresel etkenlerin yanı sıra yağ, sivilce ve kir gibi etkenler zaman içerisinde cildin donuklaşmasına neden olmaktadır. Cildin yeterince temizlenmemesi aynı zamanda kullanılan nemlendiricilerin de yeterince etki etmemesine neden olmaktadır. Tıraş edildikten ya da ağdadan sonra peeling yapmak yerine tıraş ve ağdadan önce peeling yapılması batıkların temizlenmesinde daha iyi sonuç verecektir.

Bu durumların üstesinden gelebilmek için en iyi seçenek ise peelingdir. Üstelik peeling yapmak için profesyonel güzellik salonlarına gidilmesine de gerek bulunmamaktadır. Doğal peelingler ile evde de mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Vücut Peelingi Nedir?

Peeling genel tabiri ile cilt üzerindeki kiri, yağı ve ölü hücrelerin temizlenme işlemdir. Bu işlem vücudunuzda uygulanabilir. Doğal vücut peelingi cilt temizlendikten sonra uygulanmaktadır. Dairesel hareketler ile uygulanan cilt peelinglerinin gerekenden fazla yapılmaması ise önemlidir.

Vücut peelingleri yüzeysel, orta ve derin olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Yüzeysel vücut peelingleri ev ortamında yapılırken, orta ve derin cilt peelinglerinin ise uzmanlar tarafından yapılması gerekmektedir.

Yüzeysel peelingin evde yapılabilir olması özensiz davranılması gerektiği anlamını taşımamaktadır. Aksine evde uyguladığınız peelinglerde de son derece özenli davranmanız cildinizin çizilmemesi ve tahriş olması açısından son derece önemlidir.

Doğal vücut peelingi doğru yöntemle ve doğru ürünler ile yapılması gerekmektedir. Bu sebeple de doğallığı ve kalitesi ile ön plana çıkan Juniper vücut peelinglerini tercih edebilrisiniz. Ayrıca tercih edeceğiniz peelingin cilt tipinize de uygun olması gerekir. Bu nedenle Juniper Natural Care ürünleri tüm vücut tipleri için uygundur.

Peeling Ne İşe Yarar?

Doğal vücut peelinginin düzenli olarak uygulanması cildin üzerinde biriken ölü hücrelerin arınmasını sağlamaktadır. Bu sebeple de cilt üzerinde yer alan gözeneklerin açılması sağlanır. Ciltteki gözeneklerin açılması ise cilt bakımında kullanılan tüm ürünlerin cildin derinliklerine daha fazla nüfus etmesini sağlayarak etkilerini artırmaktadır.

Diğer bir yandan doğru ürünle ve doğru yöntemle yapılan peeling sayesinde kan dolaşımı harekete geçmektedir. Bu sayede cildin daha fazla oksijenlenmesi sağlanır ve cilt daha sağlıklı bir görünüme kavuşur.

Peelingin bu etkilerinden yararlanılabilmesi için ise özellikle cilt üzerindeki koruyucu bariyerine zarar verilmemesi gerekmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.