Bacak Peelingi Nasıl Yapılır?

14-12-2022 16:24
Bacak Peelingi Nasıl Yapılır?

Cildin ölü hücrelerden arındırılması için kullanılan peeling, başta yüz ve bacaklar olmak üzere vücudun her bölgesine uygulanmaktadır. Genellikle yüzümüze gösterdiğimiz özeni vücudumuzun diğer bölümlerine aynı oranda göstermiyoruz. Gerçekte diğer cilt bölümlerimiz de çevre faktörlerinden, yağlanmadan, kirden ve yaşlanma etkilerinden en az yüzümüz kadar etkilenmektedir. Özellikle bacaklarımız yaşlanma belirtilerinin en sık görüldüğü alanların başında gelmektedir. Bu sebeple de bacaklarımızın bakımını ihmal etmemeli ve bu bakımların etkili olabilmesi için haftada 2- 3 kez peeling uygulamasının yapılması gerekmektedir.

Bacak Peelingi Ne İşe Yarar?

Bacaklara düzenli olarak peeling uygulamasının yapılmasının birçok farklı faydası bulunmaktadır. Bunların içerisinde öncelikle cildinizi ölü hücrelerden, kirden ve yağdan arındırılması gelir. Derinlemesine arındırılmış bir cilt ise daha iyi nefes alabilir ve cildin daha sağlıklı olması için uygulanan ürünlerden daha fazla verim alınır.

Bacak peelinginin bir diğer avantajı ise sivilce oluşumunu en az seviyeye indirmesidir. Bu sayede bacakların özellikle üst bölümlerinde sıklıkla ortaya çıkan sivilcelerin azaltılması ya da tamamen ortadan kaldırılması sağlanabilir.

Gözeneklerin tamamen temizlenmesini sağlayan bacak için peeling uygulamaları aynı zamanda siyah nokta oluşumunun da önüne geçmektedir. Gözeneklerin içerisinde görülen kararma ve tıkanmaları gidererek cildin daha fazla nefes almasını sağlamasının yanı sıra bacakların daha pürüzsüz olmasına ve çilek bacak görünümünün ortadan kalkmasına da yardımcı olmaktadır.

Bacak için peeling uygulamalarının düzenli ve doğru bir şekilde yapılmasının bir diğer faydası ise bacaklardaki kan dolaşımını artırmasıdır. Artan kan dolaşımı sayesinde cilt hücrelerine daha fazla oksijen ve besin ulaşarak cildin daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır.

Bacak peelinglerinin bir diğer avantajı ise bacaktaki cilt tonunu eşitlemesidir. Cilt tonu farklılıkları ölü hücre birikimi, cildin kuruması ve Güneş ışığı gibi birçok farklı nedene bağlı olarak gelişmektedir. Ancak Juniper Vücut Peelingi gibi yüksek kalitedeki bacak peelinglerinin kullanılması sayesinde cilt üzerinde oluşan bu ton eşitsizliklerinin giderilmesi sağlanır.

Bacakların vücudumuzda en çok yaralanmaya maruz kalan alanlardan birisi olması sebebiyle yara izlerinin kalıcı olma ihtimali de fazladır. Ancak düzenli olarak bacak için peeling uygulamaları sayesinde bu ihtimalin de en aza indirilmesi sağlanabilir.

Tahriş olmuş ya da yıpranmış bir cilde sahip olan bacakların eski sağlıklarını geri kazanabilmeleri için de bacak peelingleri son derece etkili olmaktadır.

Bacak için peeling uygulamalarının bir diğer faydası ise cildin daha fazla nemlenmesine olanak sağlamasıdır. Bu sebeple de cilt daha genç görünür. Kullanılan peelingin türüne bağlı olarak ise cilt üzerindeki nem bariyeri arttırılır ve bacakların nemini daha fazla muhafaza etmesi sağlanır.

Yüksek kalitede ve tamamen doğal Junipe Natural Care’da yer alan vücut peelinglerinin kullanılması durumunda ise bu faydalara ek olarak antifungal ve antibakteriyel özelliklerinin bulunmasından dolayı bacakta oluşan iltihapların giderilmesini sağlamaktadır. Ayrıca cildin üzerindeki yağların çözülmesini sağlayan bu vücut peelingleri inflamasyonu da önler. İçeriğinde bulunan badem yağı ise bacaklarınızın özellikle kuvvetli Güneş ışınlarının bulunduğu dönemlerde Güneş’in zararlı ışınlarına karşı korunması sağlanır.

Son olarak bacak için peeling uygulamaları son derece can sıkıcı olan ve bacağın görüntüsünü etkileyen batıkların önlenmesinde ve giderilmesinde de etkili olmaktadır. Bacaklardaki kıllar tıraş edildikten ya da ağdadan sonra sıklıkla karşılaşılan batıkların hızlı bir şekilde giderilmesi için yüksek kaliteli vücut peelinglerinden yararlanabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.